Smurfit Kappas avancerade förpackningsteknik sätter ny branschstandard

Smurfit Kappa Sverige AB

Den banbrytande tekniken, som Smurfit Kappa uppfann 2001, har godkänts av forsknings- och serviceinstitutet PTS (Papiertechnische Stiftung) i Tyskland och sätter därmed en ny branschstandard.

PTS bistår företag med utveckling och användning av fiberbaserade material. PTS godkännande innebär att Smurfit Kappas testprotokoll nu publiceras som en officiell DIN-norm (Deutsches Institut für Normung), vilket leder till en mer skalbar och trovärdig strategi för användare av wellpappförpackningar.

Avancerad förpackningsteknik analyserar effektiviteten hos förpackningar och tar fram de optimala specifikationerna för att säkerställa att förpackningslösningarna är ändamålsenliga.

Tekniken har haft en omvälvande effekt på branschen och förändrat hur papper utvecklas och hur kartong och förpackningar utformas.

Miljontals rigorösa tester har gjorts av företagets ISTA-certifierade laboratorium som varje år använder insikter från flygindustrin för att producera optimerade, riskfria förpackningslösningar.

Pågående tekniska framsteg läggs regelbundet till Smurfit Kappas avancerade förpackningar för att säkerställa att kunderna har tillgång till det mest effektiva, moderna och tillförlitliga sättet att optimera sin förpackningsportfölj.

Arco Berkenbosch, innovations- och utvecklingschef: — Vi är mycket stolta över att vi med stöd av PTS har satt en ny standard i branschen. De senaste 16 åren har vi sett att fler och fler företag i och utanför vår bransch har börjat använda vår innovativa strategi för avancerade förpackningar för att optimera och harmonisera sina material.

Varje dag analyserar och optimerar Smurfit Kappa 8 000 förpackningar i 30 länder och använder insikterna för att ta fram innovativa lösningar på även de mest komplexa kundutmaningar. Smurfit Kappas avancerade förpackningsteknik samverkar med företagets SupplySmart-tjänst för att utveckla optimerade förpackningslösningar med målet att förbättra effektiviteten i leveranskedjan.

Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk