​Nytt Street Art-konstverk av Elina Metso

Halmstads kommun

Halmstad får i veckan ännu ett Street Art-konstverk, något som blivit en årlig tradition. Det blir en stor väggmålning på en fasad mot Stenvinkelsgatan.

Svenska konstnären Elina Metso kommer mellan den 11–15 september att måla på ett gårdshus vars fasad vetter mot Stenvinkelsgatan. Metso är illustratör i grunden, men har de senaste åren allt mer riktat in sig på att måla Street Art i olika sammanhang. Hon har deltagit på flera av Sveriges större gatukonstfestivaler. Till konstverket i Halmstad har Metso inspirerats av färger och detaljer på den innergård som gårdshuset tillhör.

Det är inte första gången Metso är i Halmstad. Tidigare i år, precis innan sommarlovet, samarbetade hon med elever på Vallåsskolan i ett Skapande skola-projekt och målade ett gemensamt street art-konstverk i en av skolans korridorer.

Halmstads kommun har de senaste åren satsat på Street Art. Förra året blev det en muralmålning av Milu Correch (Halmstad Arena) och tidigare har bland annat Carolina Falkholt (mitt emot Stadsbiblioteket) och Roadsworth (cykelbanan vid Halmstad Arena) uppfört sina verk här.

Pressträff
Press är välkommen att träffa Elina Metso
onsdag 13 september, kl. 13.00 – 15.00,
vid parkeringen vid Stenvinkelsgatan 15.

På onsdagen beräknar Metso ha kommit en bit på vägen så att det kan bli bra bilder. Bilden som är medskickad är endast en skiss och den färdiga målningen kan komma att se något annorlunda ut.

Presskontakt
Lovisa Nilsson, intendent offentlig konst, 0705-13 71 34
Joacim Eneroth, kulturproducent, 0725-61 77 54

Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk