Linnes Plugghäst

Verksamhetsbeskrivning: 

Syfte:

Alla vi Svenska Linnèvänner, Arkitekter, Sponsorer, Historieintresserade, Snickare och Kulturentreprenörer i nätverket "Plugghästens Vänner", driver detta kulturprojekt aktivt mot bl a turistbyråer i Sverige. Vi anser att det i modern tid saknas en praktisk, ergonomisk och användbar men tydlig souvenir/identitet/profil för vårt eget land.

Vår vision är att det skall finnas många, unika och olika klädda "Linnés Plugghästar" som väcker nyfikenhet och frågor kring Carl von Linnés betydelse för Sverige i ett både svenskt och internationellt sammanhang. Carl von Linné är en mycket spännande och skicklig pedagog, vetenskapsman och dessutom Sveriges första etnolog. Faktiskt den internationellt mest kända personen i vår svenska vetenskapshistoria. Hans porträtt finns ännu kvar på den vackra svenska hundralappen i några år till!
Varför då inte inspireras och använda denna historiska läs och skrivstol som Carl von Linné själv lät tillverka för egen undervisning i Uppsala år 1741. Inför Linnéåret 2007 har vi i nätverket vidareutvecklat datormöbeln till 2000-talets "LapTop Desk".

Tel: 

018-4951717

Besöksadress: 

Box 2098

Postadress

Linnes Plugghäst
75002
Uppsala

Email: 

Visitkort: 

Projektledare
Gunnar Grip

Tel: 

0709-507590

Mobil: 

0709-507590

E-post: